رکوردشکنی تحویل گاز به نیروگاه‌ها/ صرفه‌جویی ۱.۵ میلیارد دلاری با افزایش گازرسانی

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اشاره به اینکه امسال رکوردهایی تازه در بخش گازرسانی به نیروگاه‌ها ثبت شده است، اعلام کرد: میانگین گازرسانی روزانه به نیروگاه‌ها از ابتدای تابستان امسال تاکنون، ۳۰۶ میلیون مترمکعب ثبت شده که این عدد نسبت به مدت مشابه پارسال حدود ۱۲ درصد افزایش یافته است.

به گزارش اگزیم‌نیوز از شرکت ملی گاز ایران، مجید چگنی روز سه شنبه اظهار داشت: امسال رکوردهایی تازه در بخش گازرسانی به نیروگاه‌ها ثبت شده که از جمله آنها می‌توان به افزایش میانگین گازرسانی روزانه، بیشترین حجم گازرسانی در یک روز و تعداد روزهایی که بیش از تعهد و برنامه شرکت ملی گاز به نیروگاه‌ها گازرسانی شده است، اشاره کرد.

وی با بیان اینکه روند گازرسانی به نیروگاه‌ها نسبت به سال ۱۴۰۱ صعودی بوده است، افزود: میانگین گاز تحویلی به نیروگاه‌ها پارسال (از ابتدای تابستان تا پایان مردادماه) ۲۷۴ میلیون مترمکعب در روز بود که این مقدار امسال و در همین بازه زمانی، به روزانه ۳۰۶ میلیون مترمکعب رسیده و نشانه افزایش ۱۲ درصدی این شاخص است.

معاون وزیر نفت درباره ثبت رکورد بیشترین حجم گازرسانی به نیروگاه‌ها در یک روز، تصریح کرد: بیشترین حجم گازرسانی به نیروگاه‌ها در تابستان پارسال مربوط به اول مردادماه و حدود ۳۰۲ میلیون مترمکعب بود که امسال و در روز ۲۰ تیرماه با ۳۱۸ میلیون مترمکعب گازرسانی به نیروگاه‌ها، رکوردی تازه در این بخش ثبت شد.

چگنی به رکورد جالب توجهی درباره گازرسانی به نیروگاه‌ها اشاره کرد و ادامه داد: شرکت ملی گاز ایران در مجموع ۶۱ روز تابستان امسال (از ابتدای تیرماه تا ۳۰ مردادماه)، در ۴۴ روز گاز بیشتری نسبت به تعهد و برنامه مصوب به نیروگاه‌ها تحویل داده که این مهم نقش بسزایی در تأمین پایدار جریان برق کشور داشته است.

وی اظهار داشت: از ابتدای امسال تاکنون در مقایسه با زمان مشابه پارسال،‌ همچنین برنامه تکلیفی و ابلاغی اعلام‌شده یک گام جلوتر هستیم و یک میلیارد و ۷۲۰ میلیون مترمکعب گاز بیشتر به نیروگاه‌ها تحویل داده‌ایم.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران یادآور شد: تحویل گاز بیشتر به نیروگاه‌ها، سبب کاهش مصرف سوخت مایع و فرآورده‌های نفتی می‌شود که خود می‌تواند هم در بحث مسائل محیط زیستی و هم بحث صرفه‌جویی ارزی بسیار حائز اهمیت باشد.

چگنی افزایش گازرسانی به نیروگاه‌ها را دارای دو مزیت دانست و گفت: در مرحله نخست، این مهم، حداکثر حجم ذخیره‌سازی فرآورده و تأمین کامل خوراک نیروگاه‌ها با گاز طبیعی را به همراه داشته و در مرحله دوم، افزایش بازده نیروگاه‌ها و به تبع آن، کاهش آلاینده‌های محیط زیستی را به ارمغان می‌آورد.

وی بیان کرد: افزایش تحویل یک میلیارد و ۷۲۰ میلیون مترمکعبی گاز به نیروگاه‌ها و جایگزینی آن با مصرف فرآورده‌های نفتی، افزون بر صرفه‌جویی ارزی بیش از ۱.۵ میلیارد دلاری، کمک شایانی نیز به ناوگان حمل‌ونقل و پخش فرآورده‌های نفتی برای تأمین حداکثری سوخت سفرهای تابستانی کرده است.

کد خبر 66254

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 14 =